torsdag 3 december 2009

En olycka kommer aldrig ensam

Varför är det så?
Jag har inte varit särskilt aktiv på bloggen på ett tag - det trillar nämligen in så mycket jobbigheter i vårt liv hela tiden. Nu har vi provat två veckor av svininfluensa, vaccinerat den yngsta med dess biverkningar, därefter hela familjen däckade en vecka av oroliga reaktion i mitten av kroppen (tycker själv så illa om att läsa ordet), en pajjad varmvattenberedare och 35 liter vatten rakt ner i husgrunden. Riva golv, torkfläkt i veckovis och nyinstallation som naturligtvis inte täcks av försäkringen pga sk "åldersavdrag".

Så i kväll, nu när vi äntligen börjat ta oss upp på fötter och efter en dag när solen faktiskt tittat fram, känner jag att jag bara måste få ta en tur med bilen för att få andas lite egen luft.
Och - krockar med ett rådjur som flyger all världens väg och hela fronten på bilen är helt förstörd. *Vi som just lackat om bilen efter två (!) parkeringsolyckor samma vecka i somras och inte ens hunnit betala den självrisken än... Ni som känner oss vet att vi VERKLIGEN har andra intressen att lägga pengarna på framöver i vår.*

Jag försöker vara glad för att jag inte blev skadad och att hjälpsamma människor visade omsorg på Riksvägen och hjälpte mig hem. Det handlar ju ändå bara om materiella ting. (om vi bortser från det stackars rådjuret, då. Tänk, jag har aldrig haft ihjäl ett djur tidigare)

Fast... det passar väl egentligen aldrig? En rad av olyckor. Måtte de ta slut. För snart går strået av - det har blåst hårt länge nu...

Inga kommentarer: