fredag 27 februari 2009

Nattsudd

Så här elva minuter över midnatt försöker jag tycka att det är OK att jag fortfarande är uppe i bageriet och skållar grahamsmjöl, blötlägger aprikoser och matar surdegar efter en arbetsdag som började redan i morse med genomläsning av affärsplan, hämta mjöl hos mjölnaren, trassla för att köpa frimärken (som var slut överallt) och introduktion av vår nya medarbetare. Allt det jag tänkte göra under dagen (hur man nu kan planera så optimistiskt) blev aldrig av då introduktioner lätt tar upp hela ens uppmärksamhet och om inte annat avbryter den tankekedja som man troligtvis börjat på femton gånger redan innan man blev avbruten för att åter försöka hitta tråden då man blir avbruten eller helt enkelt avbryter sg själv för att bara kolla att det går bra med det man just introducerat så man slipper komma efteråt och be denna göra om allt eftersom man ändå var avbruten så har man tappat tråden då man för sextonde gången satte sig ner för att göra det man egentligen hade tänkt...

Ja, just det. För trött. Gå och lägg dig, Ingrid. Bageridagen startar om åtta timmar, samtidigt som jag ska introducera en ny arbetsuppgfit och försöka ringa samtal med mjöliga händer och...

Tidsoptimist? Ja!
Glad över att driva eget? Ja!
Konstigt att man får ihop dessa två...

Jag ser i allafall fram emot Salsa kvällen på lördag här i Englas Skafferi. Imorgon ska jag baka lantbaguetter och Oliv & Vitlöksbröd till dess mexikanska buffé! Och nu har vattnet kokat upp till den sista skållningen! Och klockan är nitton minuter över midnatt.

God natt!

Inga kommentarer: