söndag 5 oktober 2008

Vilodagen

Vilken fantastiskt skön dag!

Vi sov till halv elva.
Vår treåring vaknade som vanligt klockan åtta men hade jättemysigt för sig själv med lite "mysfika" (ett begrepp i vår familj där man får lite gotter på en liten bricka att äta i soffan på lediga mornar) och med att klinka "Blinka lilla stjärna" på pianot till en barnskiva. Han höll ut ända till halv tio då storasyster visade sig och hade vänligheten att läsa sagor för lillebror med sin stapplande sexårsläsning ytterligare en timme.

Sen skrotade vi runt till halv tolv innan frukosten kom på bordet. Frukostfilen byttes mot nyvärmda mackor, kaffet sattes på, chokladkakorna kom fram och allt övergick i ett underbart fika med sudoku, tidningsläsning och allmänt familjemys.
Klockan tre(!) satte vi in osten! För att sen gå ut i ösregnet allihopa med mutan att vi sen skulle få gå in och titta på film. Mitt på ljusa dagen!
En sen middag med sataykyckling, lite sagor efter duschen och nu ligger barnen i tid i sina sängar glada och trötta. Disken är redan gjord och tvätten redan vikt. Underbart!

Jag har till och med varit förutseende och lagt fram Englas frukt inför morgondagens fruktstund på skolan. Vilken mammapoäng, va?!

Helgerna är sköna för då bankas och grävs det inte på granntomten, alla gubbar tar helg. Förra veckan var hysterisk med Tvärsnytt, TV 4, radio och tidningar som ville göra reportage om arkeologernas vikingafynd som bara blir fler.
Den första stavkyrkan i Lännäs har grävts fram och i den en grav med en kvinna, förmodligen av stor betydelse för bygdens "kristnande". Tänk att det var en kvinna som för tusen år sedan grundade den kyrka, som idag så starkt fortfarande präglar den sociala samvaron i bygden. Jämställdheten kanske inte är ett nytt påfund trots allt? ;-)

1 kommentar:

smultrongården sa...

Vilken härlig söndag ni haft!
Söndagar har alltid varit min favvodag. Så avslappnad o skön.

Och jag har alltid haft jobb jag älskat så nån måndagsstress har aldrig infunnit sig.

Ska ta mig på bakkurs till dig nån gång. Jag bara äääälskar att baka. (Dessvärre att äta också...)

Har en kompis som är jätte sugen också så vi ska nog få till det nån gång.

Ja, brödet gjorde verkligen stor succé. Jag är bara sååå värdelös att fota. Hinner inte! Vi hade gjort lekstugan till handelsbod och den var helt bedååårande ska du veta, och brödet låg på disken. Men, men dom som var där njöt ju!

Ha en bra start på veckan i morrn!

Kram från andra änden av stan