torsdag 9 oktober 2008

Härliga Helgfrukostar

Idag har vi packat påsar och stått i. Jag träffade ägarinnan till Örebros chokladparadis, alltid lika glad och mysig, och hon ville ha ett nytt lass av vår chokladfrallemix till sin butik imorgon. Hennes butik, Örebro Kaffe & Pralin på Bondegatan är som att kliva rakt in i det bästa av Frankrike, en riktig njutning.

Tillsammans med henne har jag produktutvecklat en liten lyxpåse som vi kallar "Frukost på Sängen".
En frukostfrallemix som bara blandas med vatten och tjugo minuter senare, lagom efter morgonduschen, kan man återta sängvärmen och njuta färska chokladfrallor!

Alvins Piga & Bondmoran är våra gamla trostjänare. En lantbrödsmix och en grovbrödsmix. Allt på ekologiskt mjöl efter egna recept.
Bondmora ~ ekologisk grovbrödsmix

Alvins Piga ~ ekologisk lantbrödsmix

I vår familj är helgfrukostarna den längsta och bästa måltiden. Den tar gärna två-tre timmar.

Vi börjar med filen och efterhand plockas de färska frallorna fram, kaffet sätts på och frukosten övergår sakta i nån försenad elva-kaffe-variant sådär runt klockan tolv. Barnen hinner springa fram & tillbaka till bordet flera gånger samt påbörja & avsluta många lekar medans vi vuxna bara njuter av att sitta still och plöja igenom tidningar, sudoku, melodikryss och samtalsämnen som legat och väntat.

Våra färskrostade musli ~ med fransk
kvalitetschoklad, aprikos & nötter
eller helt naturell

Vi har brödprenumeranter på Englas Skafferi som svänger in på rondellen framför huset på väg hem till helgen fredag eftermiddag. Jag ska nu upp och sätta degarna och skålla det grova mjölet inför morgondagen bakning. Fredagar doftar det underbart i Lännäs Södra Skola.

Helgfrukostarna är nära!

Inga kommentarer: