onsdag 17 september 2008

Så här skriver "Lotta" som en kommentar på gårdagen inlägg:

"Det finns nog inget enkelt svar på vad som är fynd och vad som är sopor. Det som är fynd för mig kan vara sopor för någon annan.I dagens läge där vår miljö ser ut som den gör måste vi börja tänka om och inse att vi ska ta tillvara det som finns. Ett gammalt föremål med vacker patina kan vara så mycket vackrare än ett nytt föremål. Fler måste börja tänka på att värna om det gamla och inte bara köpa nytt."

Precis så menar jag!

Min man och jag satt på köksgolvet i går kväll när barnen hade slocknat för kvällen och försökte hantera vårt "seende" för återbruk. För oss finns det oändliga möjligheter i att tillvarata allt det som slängs från grannhuset när de nu sopsorterar hela byggnaden.

Men seendet yttrar sig bara i stress just nu, då vi inte kan rota i containrarna och sätta "om-ni-ändå-ska-slänga-detta-tar-vi-det-gärna-lappar" på alla ting inne i byggnaden om nätterna. Så har vi alltid har gjort tidigare (halva vårat bohag kommer från grovsoporna i de finare kvarteren inne i stan där vi bodde som nygifta :-) men man har ju bara en kropp var. Två småbarn och en firma i uppbyggnadsskede ger naturliga begränsningar...

Jag önskar så innerligt att människor fick ett seende för återbrukets skatt som vi har fått. Och som "Lotta". Tack för ditt inlägg :-)

Skriv gärna vad ni tänker - det är så värdefullt!
Allt gott!
Ingrid

Vänninan som legat förlamad kom ur respiratorn igår och är på rätt väg, och vår nära släkting som blev inlagd för skiktad kroppspulsåder ringde igår kväll och berättade att de ska ha barn - hon är i tionde veckan!
Leve livet - vår överlevnadssträvan är kraftig som Skaparen själv! Glädje!!!

Inga kommentarer: