lördag 16 augusti 2008

Skapa ditt eget brödrecept!

Vår bakkurs 4 oktober på Englagård är fullbokad och det är sånt som gläder en passionerad bagerska. Vi har fått sätta in en extra bakkurs lördagen den 15 november. Konceptet är väl beprövat och ger så mycket för såväl deltagarna som för mig som kursledare.

Vi brukar starta dagen med en kopp kaffe och en nybakad kanelbulle, för att ta pulsen på varandra & prata lite om våra förväntningar på dagen. Ett pass teori benar ut vad som egentligen bör finnas i skafferiet för att lyckas med brödbaket. Är det någon skillnad på kruskakli och vetekli, eller räcker det helt enkelt med en påse grahamsmjöl?

Utifrån en mall samarbetas det sedan kring att skapa egna brödrecept och efter lunch skrider vi till verket. Framåt eftermiddagen har vi satt degar, bakat ut, provat knådningstekniker, pratat temperaturer, låtit degar jäsa och utveckla arom samt gräddat för att slutligen nå den stora finalen; provsmakningen!

En mjölig dag i vårt gårdsbageri är en kreativ, inspirerande och helande upplevelse. Klicka på bilden nedan för att komma till vår hemsida och läsa mer samt anmäla dig!

Inga kommentarer: