söndag 17 augusti 2008

Signes Dräng

En kreativ skogspromenad gjorde mig en idé rikare.
Englas Skafferi erbjuder idag två mjölmixar:

Alvins Piga ~ ett storporigt lantbröd med hård skorpa och saftigt inkråm. Tillsammans med en god ost och några oliver har du räddat kvällen! Tillsätt endast vatten - tre timmar senare doftar det gudomligt!

Bondmoran ~ ett saftigt bröd med skållade rågflingor, linfrö & rågkross.
En grövre limpa som ger dagen den perfekta starten.
Tillsätt endast vatten, bondmoran visar dig resten.
Skålla på kvällen, låt väl smaka nästa dag!

Jag har saknat att kunna erbjuda en mjölmix som ger det där riktigt grova brödet. Men idag föddes Signes Dräng! En skållning dag 1 av grovt rågmjöl och utbakning dag 2 med fullkornsvetemjöl; grahamsmjöl.

Jag testade idén under eftermiddagen och tror detta kan bli en riktigt bra produkt. Allt på ekologiskt lokalproducerat mjöl som vanligt.

Det är en viss känsla att baka på Peters, min mjölnares, mjöl. Vetskapen om att han
~ odlat säden på egen mark med gödsel från gårdens kor och får
~ skördat den själv
~ malt den till mjöl i egen kvarn driven av vattenkraft från gårdens fors
gör mig lycklig!

Peter mal mjöl på kvällen, dagen efter träffas vi i stan, tar en kopp kaffe och "pratar lite skit" och jag far hem och bakar bröd i vårt gårdsbageri.
Vägen från jord till bord, Peter~Ingrid~Bröd, är underbart kort på det här sättet!
(Besök honom gärna på http://www.gammelbogard.se/)

Allt gott på vår sista sommarlovskväll
önskar Ingrid

Inga kommentarer: