måndag 4 augusti 2008

Påfyllning

Ibland behöver själen, liksom bilen, tanka. Att tänka kräver bränsle och ger således tillslut soppatorsk. Min motor har inte stannat helt än, men den knackar så där oroväckande - du vet när man kör genom skogen och man ångrar bittert att man inte tankade vid macken där hemma innan man for vidare. Man tänkte " det går nog"... Som om det var dyrare att tanka i god tid! Som att motorn skulle dra mer bensin om tanken var full. Inte!

Men nu har jag alltså kört genom skogen ett bra tag och motorn knackar för soppatorsken är nära. Jag bara hoppas att det inte ska komma en uppförsbacke, för, du vet, då är det kört. Då blir jag stående mitt i djupa skogen, aldrig är det väl så långt till Statoil som då. Jag hoppas på nåt sätt på evig nerförsbacke (som om nån enda skog såg ut så... evigt rullande ner till tankstationen...) för att fortsätta ta mig fram.

Men livet är sällan evig nerförsbacke - inte en enda gång ens. Upp och ner hela tiden. Så
TANKA I GOD TID!!! Det blir inte dyrare i längden.

Jag ska åka och tanka, långt bort. I alla fall i timmar räknat. Så jag hinner tänka. Så jag hinner kramas. Så jag hinner tystna och det blir tomt inne i huvudet. Så jag får tanka.

Jag återkommer med vad jag kom fram till. Eller inte kom fram till. Eller vad jag la ner. Eller vad jag kom på. Eller... ja, vi får se! :-)

Ha det gott så länge.

3 kommentarer:

Lenaslera sa...

Tanka är bra - ja! Jag är glad att jag äntligen stannade igår hos er. Brödet åt vi i går kväll, doppandes i god olivolja med flingsalt - underbart gott! Vilka fina bilder på ert bildspel, jag blir verkligen inspirerad. Nu har jag landat lite och ska ta itu med några måsten här hemma men jag kommer hit igen och läser ...

Kallholmen sa...

Mysigt att se på din nya fina blogg. Hittade den på Smultrongården.
Carolina

smultrongården sa...

Lycka att helslappa! Som du skriver måste man göra för att få ny energi. Så himla viktigt.

Hoppas ni lyckas med det. Ser framemot att du är tillbaka.

Eva